"SAĞLIK İÇİN BİR TUTAM YEŞİL"

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen uluslararası ‘Sağlık İçin Bir Tutam Yeşil’ projesi Dünya Sağlık Haftası’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ''Sağlık İçin Bir Tutam Yeşil'' projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirildi.

6-12 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen proje ile Çek Cumhuriyeti, Romanya, Slovakya ve Türkiye’den 18-24 yaş arasındaki 20 genç bir araya geldi.

Proje ana faaliyeti Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi paydaşlığında gerçekleştirildi.

2015 yılı Dünya Sağlık Haftası’nın teması "Tarladan Tabağa Güvenilir Gıda" olarak belirlenmiştir. ‘Sağlık İçin Bir Tutam Yeşil’ projesi ile Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği temaya dikkat çekildi.

Günümüz gençlerinin sağlıklı yaşamaya ve sağlıklı beslenmeye yeterli önemi vermemeleri,  bu yüzden çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmaları, yaşam doyumları ve enerjilerini kaybetmeleri projenin hazırlanmasında itici güç olmuştur.

Yaygın eğitim metotlarının kullanıldığı, atölye çalışmalarının gerçekleştiği “Sağlık İçin Bir Tutam Yeşil” projesinin hedefi; genç bireylerin doğaya farklı bir gözle bakmaları, bitkilerin hayatımızdaki yerini daha iyi anlamaları, bitki dünyasını tanımaları, bitkilerin besine dönüşme sürecini öğrenmeleri, mutfak kültürünü geliştirmeleri, doğal ve organik besinlere daha fazla değer vermeleri, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaları, kaybolan tatların ve yöresel besinlerin farkına varmalarıdır.

Doğadan tükettiğimizi doğaya geri verme anlayışının bir örneği olmak üzere, projemizin karbon ayak izi hesaplandı ve karbon ayak izi oranında bitki dikildi. Böylece doğaya zarar vermeyen nötr bir proje gerçekleştirildi.

Sağlıklı yaşama bilincinin bütün gençler arasında yayılmasını dileriz.

Bu sayfa Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından en son 08.06.2015 10:38:36 tarihinde güncellenmiştir.