SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTEMİZ, TEKNOFEST 2019’DA ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL EDİYOR.

Sağlık sektöründen havacılığa, yapay zekadan simülasyon sistemlerine uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına 122 farklı ülkeden toplamda 17.773 takım başvuru yapmış olup 2.000'den fazla takım finalist olmaya hak kazanmıştır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim elemanlarının gerçekleştirdiği 2 farklı proje, 17 – 22 EYLÜL 2019 tarihleri arasında “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı” ile “Türkiye Teknoloji Takımı” tarafından Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan “TEKNOFEST İSTANBUL – Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali”nde finale katılmaya hak kazandı.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Zübeyir SARI’nın yaptığı, Prof. Dr. M. Gülden POLAT, Prof. Dr. S. Ufuk YURDALAN, Doç. Dr. İlkşan DEMİRBÜKEN ve Arş. Gör. Dr. Onur AYDOĞDU’nun araştırmacı olduğu “MarVAJED – Görsel ve İşitsel Uyaran Destekli Portatif Rehabilitasyon Cihazı” isimli proje ile,

Yine yürütücülüğünü Doç. Dr. Zübeyir SARI’nın yaptığı, Prof. Dr. M. Gülden POLAT, Doç. Dr. Tuğba KURU ÇOLAK, Doç. Dr. Eda TONGA, Arş. Gör. Canan GÜNAY YAZICI, Fzt. Neslihan KARABACAK ile Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Erkan KAPLANOĞLU, Arş.Gör. Osman ÜLKİR ve Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nden M. Munzer ALSEED’nın araştırmacı olduğu “MARHİPPO – Simüle Hippoterapi Sistemi Geliştirilmesi ve Serebral Palsili Çocuklarda Etkinliğinin Araştırılması” isimli projeler TEKNOFEST – İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması, Sağlık Kategorisi, Üniversite ve Üzeri Seviyesi’nde 17 – 22 Eylül 2019 tarihleri arasında jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirecek.

Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak projede yer alan tüm öğretim üyesi hocalarımızı ve araştırmacılarımızı tebrik eder, her iki projemize de finalde başarılar dileriz.